9.12.08

Helin vol 2: saaja näoga pabernukk

Mu elukaaslase õde on väga hea joonistaja. Lisaks erinevate järjehoidjate ning muude vingete piltide tegemisele meisterdas ta ükskord terve komplekti pabernukke oma emale, kus pabernukk oli ema näoga ja riiete hulgas teiste seas ka ema lemmik-koduriided (mida kõik pereliikmed narrivad), lisaks muidugi ka mõned uhkemad kleidid-kostüümid. Siin saab oma kujutlusvõime tööle panna! Pabernukud ja -riided peavad katsumisele-vaatamisele paremini vastu, kui paberi mõlemale poolele panna kleepkilest tugevdus. Selline kingitus oleks tõenäoliselt suur hitt ka väikeste tüdrukute hulgas.

Üks suure soosingu võitis sama neiu poollt isale sünnipäevakingiks tehtud kalender, kuhu olid märgitud kõikide pereliikmete ja lähedasemate peretuttavate sünnipäevad, nimepäevad, tähtpäevad. Kuupäevadele lisaks oli iga kuu kohal fotokollaaž mingi läbiva teemaga - näiteks pereema sünnipäevakuul pildid emast läbi aegade; isa noorusajad, õdede-vendade naljakaimad lapsepõlvepildid jne jne. See on ühelt poolt hästi praktiline, kuid teisalt palju emotsioone pakkuv kingitus, mida saab terve aasta jooksul nautida.

Ise võib meisterdada ka näiteks külmkapimagneteid, kui osta poest kas metallist või plastikust magnetimaterjali ja sinna peale mingeid naljakaid piltide/fotode väljalõikeid kleepida või hoopis ise mingeid tekste kirjutada.

Selleks, et saada talvisel ajal pisut värsket hõngu tuppa, võib näiteks ise peetsu meisterdada - sukapükste sisse panna saepuru, pealmisesse otsa muruseemneid ja mingi nägu ka joonistada/kleepida. Siis muudkui aga kastma, lootuses, et seemned idanema hakkavad.

Need, kes näputööst lugu peavad, võivad teha näiteks kaltsunuku ja õmmelda sellele mõne paari riideid. Mõned väiksed tüdrukud oleks kindlasti sellise nuku üle väga rõõmsad.

Kui on soov koos midagi vahvat teha, siis võib 3-4 inimesega hakata vanadest lõngajääkidest kuduma lihtsaid lapikesi ja kui neid paras ports koos on (nt 26 tk), saab need õmmelda (või heegeldada) kokku üheks kirjuks, soojaks villatekiks, mida on hea külma ilmaga teleka ees jalgadele tõmmata või kellelegi kolmandale kinkida.

Kommentaare ei ole: