18.12.08

Mehis: meisterda sõbrale temast inspireeritud lauamäng

Ma olen kindel, et iga sõber rõõmustaks, kui talle kingitaks lauamäng, mis on tema elust mõtte saanud. Mõtle sõbrale, sellele, mida ta igapäevaselt teeb ja hakka nokitsema. Joonista ja illustreeri piltide ning isikukohaste kommentaaridega.
Selle kergem variant on valmistada täringumäng, kus on vaja nuppudega liikuda, näiteks "Reis ümber maailma" võiks saada sinu sõbra klassikaks pealkirjaga "Sõpradega linna peal". Teine ning märksa põnevam võimalus on nokitseda valmis täringumäng, kus mängijatel tuleb läbida marsruut punktist A punkti B. Sellisel juhul saab kogu mängu käigu otse elust võtta - kui sõbral on ikka juhtunud, et ta läks prügikasti välja viima, aga sattus kogemata Prahasse, on see igati jäädvustamist väärt retk. See variant on ka põnevam. Reaalsusest lähtugu ka mängureeglid. Kui sõbral on ikka juhtunud, et ta vahel peol ruttu ära vajub, võib seda mingil ruudul nina alla hõõruda kommentaariga: "Läksid peole, aga vajusid maru ruttu ära. Seni, kuni ennast välja magad, jääd ühe käigu vahele."
Kellel aga aega, tahtmist ning sõbrateadmisi palju, võib meisterdada ka keerulisemaid mänge. Eriti huvitav oleks selline, mis sarnaneb mängudele "Eesti" või "Maailma imed". Olen veendunud, et seda tahaks 50 aasta pärast ka su sõbra lapselapsed suure huviga avastada.

Kommentaare ei ole: