10.12.08

Triin: isetehtud kalendrid on väärt kraam

Korra on mainitud kalendreid. Kiidaks ideed takka, uue aasta eel on see ju veel eriti aktuaalne. Toon mõned ideed, mida ise olen teinud ja mida mulle on tehtud.

a) Photoshopi kalender - mõni mälestusväärne pilt või kollaaž, sellele lisatud aasta kalender (netist normaalset kalendrit on leida raske, seetõttu pead selle ilmselt ise sisse trükkima ja siis ei ole enam vahet, mitu kalendrit sa teed), see kõik mõnes fotopoes välja lasta trükkida. Võib soovi korral raamida;
b) trükitud kalender + pildid ja joonistused - mõnes poes on müügil nö tühjad kalendrid (välismaal on see eriti popp :P), kus siis kas valgele või mustale taustale saad kleepida meeliköitvaid pilte või joonistada vahva koomiksi. Samas, kes keelab sinna kirjutada nt luuletuse või retsepti?
c) teen kõik ise ja käsitsi - mõned aastad tagasi tegin oma kolmele lähemale sõbrannale staarikalendrid, kuhu kogusin meie vingeimad pildid, joonistasin lilli juurde, trükkisin eraldi paberile kalendri ja kleepisin selle sisse, iga kuu sai eripärane ning neli kuud said ka omad staarid - eks ikka selle kuu sünnipäevalaps. Lisaks olid kalendrisse kantud teised olulised tähtpäevad (nt pidasime jõule 29. okt, sest siis tekib õige jõulutunne enne seda kui kõik ära keerab);
d) kihvt oleks ka suur seinakalender - taas kord pildid, joonistused, luuletused jne peidetud kuude vahele.

Ja neil, kellel on lapsed - kujutate ette vanavanemate nägusid, kui nad saavad jõuludeks kalendri, kus on laste pildid, nt näpuvärvidega tehtud käejäljed, tähtpäevad jne... Ilus ja praktiline (sest praktilisust hindab teatavasti iga normaalne inimene).

Kommentaare ei ole: