23.11.09

Helin: jõulupärg ehib kogu jõuluaja ja kootud lapitekk hoiab kallid soojas

2009. aasta esimesed ideed on kohal! :) Helin kirjutab:


Täna alustasime jõulutunde loomisega, kui käisime perega metsas, kogusime terve hunniku mustika- ja pohlavarsi ning kanarbiku-, kadaka- ja kuuseoksi. Võtsin ka posu peenikesi painduvaid kaseoksi. Lisaks veel pisut põdrasammalt ja dekoratiivseid kuivanud õlekõrsi, leidsin isegi paar ägedat kuusekäbi. Paljude pohlavarte küljes olid veel külmavõetud, ent endiselt punased ilusad pohlad, mis nägid eriti vinged välja.

Läksime kogu selle kupatusega koju, võtsime suure kera traati ligi ja hakkasime meisterdama. Mina tegin esmalt kasevitstest raami, mille külge muud kraami kinnitama hakkasin, aga asi töötas väga edukalt ka ilma raamita. Kolme inimese pusimise jõuga ja kahe tunniga saime tehtud 5 uksepärga ja ühe hauale viimise kimbu. Pärjad tulid tõesti vinged ja dekoratiivsed (eriti hästi õnnestus põdrasambla-pohlavartega tehtud pärg), samas need olid 99 protsenti looduslikud (kui traati mitte arvestada), täiesti tasuta (mets oli nii lähedal, et läksime sinna jalgsi ja ei pidanud selleks isegi bensiini kulutama) ja mis kõige olulisem, nendes oli palju emotsiooni ja need olid südamega tehtud.

Paar pärga jätame endale, 1-2 viime hauale ja ülejäänud tõenäoliselt kingime ära. Jah, jõulukingi võib valmistada ja kinkida juba praegu, pärg ripub uksel kogu advendiaja kuni jõulude ja uue aastani ning kingist on silmailu ja rõõmu kauemaks kui vaid üheks ehteks.

Minu vanaema saab minult sel aastal jõuludeks kootud lapiteki, mille tükke olen vahelduva eduga kudunud juba suvest saadik. Jah, selline kingitus nõuab küll juba varakult planeerimist ja palju tööd, aga ma arvan, et kõikides vikerkaarevärvides särav soe mõnus tekk on kingitus, mille väärtust oskab iga kingisaaja hinnata.

Kommentaare ei ole: