8.12.08

Maris: pakkuge sõpradele head sööki

Niisiis. Alustuseks tahaks öelda, et asju võib ju kinkida, aga mitte poest ostetud plastmassist vms asju. Ikka isetehtud asju! Külm ja pime aeg hakkab ju tükk aega enne jõule.

Parasjagu jõuab ette võtta mitmesuguseid käsitööprojekte. Tuleb ainult veidi ette mõelda. Oma vanemale meesperele olen näiteks meisterdanud kindad, mütsi, salli, vesti, minu ema teeb talle sel aastal sokid. Kudumiskingitused hakkavad end tema puhul ammendama. Tuleb midagi muud välja mõelda. Ilmselt saab selleks purk marineeritud kõrvitsaid, mida Norramaal üldiselt ei tunta.

Käsitöö ei tähenda tingimata vestilaadseid ettevõtmisi. On võimalik tikkida mõni kena pildike ja see raami panna. Heelgedada päkapikk. Võimalusi on. Ja "ei oska" pole argument. Kättevõtmise asi.

Teine tore tegevus on köögitegevus. Kinkida võib igasuguseid huvitavaid hoidiseid, kaas ära kaunistada ja oioi kui uhke. Hoidiste puudumisel ka mett. Sel aastal olen leivaküpsetamise lõpuks käppa saanud, nii et sugulased võivad ilmselt arvestada pätsi jõuluhõngulise leivaga. Teha võib ka küpsiseid ja kenasti ära pakkida, näiteks. Võimalusi on lõputult.

Või kutsuda sõbrad külla, siis on lisaks heale söögile ka seltskond kauba peale.

Kui on selline armas pisipoja nagu meil, siis on võimaluseks lihtsalt pilt. Seda soovis endale näiteks üks vanaema. Ma arvan, et tal on sellest rohkem rõõmu kui vaasist või küünlajalast. Mitmest pildist saab ka huvitava kollaži, näiteks.

Ja lastele? Meie poja saab ilmselt pissipoti :) Suurematele võib ju kinkida mingeid meisterdamise asju. Siis saab nendest omakorda teha põnevaid ja omanäolisi asjakesi.

Kommentaare ei ole: