8.12.08

Helin: jõulupuu asemel potiküpress

Helin kirjutas:

Mina olen ka sama meelt, et selle asemel, et kellelegi riiulinurgale tulmukogujaid kinkida, mis ei pruugi inimese maitsele üldse vastatagi, võiks kinkida midagi sellist, mis saab kuidagi praktiliselt ära kasutada, kas süüa, juua või elamuse kujul.

Näiteks ühel aastal kinkisin vanaemale isetehtud kohvi-kreemi-likööri, kaunistades pudeli ise.
Samuti üritasin teha kompvekke, ja kuigi need ei saanud välimuselt eriti kaunid, olid need kindlasti vanaema üks lemmikkingitusi, sest ta ei väsinud kõigile rääkimast, et lapselaps talle isetehtud komme kinkis.

Mu õde küpsetas ühel aastal jõuludeks kõigile pereliikmetele eri sorti küpsiseid ja pakkis need isetehtud-isekaunistatud karpidesse.

Eelmisel aastal said paljud mu välismaal elavad sõbrad jõuludeks minu enda küpsetatud ja kaunistatud suured piparkoogid, mille keskel oli auk paela tarvis, et piarkook kuuse külge riputada.

Tudengi- või niisama väiksesse kodusse, kus jõulupuu jaoks ruumi pole, sobib kingituseks viia väike igihaljas poti-küpress. Neid müüakse enne jõule igal pool ning päris soodsa hinnaga. Nende külge võib siduda väikeseid punaseid paelakesi, komme vms. ja voil´a, armas ning keskkonnasõbralik kuusepuu ongi valmis, sest ühtki kuuske ei pea selleks langetama.

Igasugused kingid näiteks massaažile, maniküürile, pediküürile, spaasse, kinno, teatrisse, kontserdile või lausa väikesele minireisile (näiteks Lätti või mõnda Eesti turismitallu), mille jaoks meisterdada ise eraldi kergelt saladuslik kinkekaart, on olnud juba aastaid minu lemmik.

Heale sõbrannale võib kingituseks teha ühise koosveedetud aja, mille jooksul näiteks minna koos trenni, solaariumisse jne, ühesõnaga, tegema mingeid 'naiste' asju (kui soovid, siis võid ise maksta selle eest, see oleks siis see materiaalsem osa kingitusest)

Naljaga pooleks võib talvisel külmal ajal näiteks valida välja pika aluspesu (eriti vajalik meestele!) ning lasta näiteks nende tagumikuosale mingi pilt või tekst teha (t-särgipoes näiteks saab sellist asja teha)

Tõenäoliselt üks meeldejäävam kingitus, mille oma sõbrale organiseerisin, oli fotosessioon professionaalse fotograafi juures. Selleks oli vajalik rohkemate inimeste rahalist panust, kuid see-eest oli kingitus täiesti ainulaadne ja sellest jäi järele hulk maailma vingemaid pilte. Võib muidugi ka tagasihoidlikumalt ette võtta ja paluda lihtsalt mõnd head sõpra, kellel on silma pildistamisele ja hea kaamera, tulla ise pildistama ning mängida tõeliseid modelle - koos sõprade-sõbrannadega. :)

Kommentaare ei ole: