8.12.08

Viktoria: kirjuta sõbrale luuletus

Viktoria kirjutas:

Vahel ei jagu aega, et kõiki oma suurepäraseid kingiideid ellu viia.. siis võib alati lahkelt neid ideid teistega jagada. Ehk saab keegi teine nendest inspiratsiooni või tuleb koguni ise millegi uue ja huvitava peale.

Selleks, et meeldivaid kingitusi teha, ei pea sul olema miljon krooni. Isegi tuhat krooni ei pea olema. Kodus ja peas midagi ikka ju on?

Need kingitused, mis igaveseks tähtpäeva su mällu söövitavad, on tegelikult tehtud väga väheste vahenditega ja tundidepikkuste šoppamisteta. Vaja vaid: natuke loomingulisust, paras ports hoolimist, piisavalt inimese tundmist.

Kirjuta sõbrale, kallimale, emale-isale, õele-vennale tähtpäeva puhul luuletus. Lihtne riim, soojad sõnad, head soovid, ilusale paberile. Rahalise võimaluse korral pane raami. Raam seinale. Sein mällu. Mälestus hinge.


Aga luuletuse saab panna ka rahakoti vahele- et see oleks alati kaasas ja igal ajal kättesaadav.
Selline väike ports hoolimist ja positiivsust rahakotis kuluks meist igaühele ära!
Paras ports tundeid krediit- ja visiitkaartide vahele!

(Lõik ühest poeemist )

Tahtsin Sulle värvilisi lilli tuua sülekoormas
Aga lilled oleksid küll Sinul üsna varsti koomas
Tahtsin tuua sulle enda pildiraami
Kirju mitmekülgselt jutustava Soome saami

Tahtsin soovida sul' rohkelt õnne orkutisse
Tahtsin saata sulle kuume sünnaesemesse
Siiski siiski orkutiõnn see pole ehe
Parem kingin sulle mõne stripimehe

Tunnen sind ja tean, mis sulle tähtis on
Kirjud sallid, armastus ja roheline kohvikonn
Tunnen sind ja tean, et su süda lai ja hea
Ja sa ei jäta oma sõpru hätta eal


Olen kirjutanud oma sõpradele sünnipäevaks luuletusi. Ja nad mäletavad seda veel pikka aega pärast sünnipäeva. Ja ma vean kihla, et peaaegu iga inimene siin maamunal tahaks
parema meelega jõuludeks personaalse luuletuse kui järjekordse laulva kruusi.


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Luuletused on alati head ideed. Eelmisel aastal sai lähematele sõpradele kingitud omatehtud muffinid ja igale sõbrale personaalne haiku.

Veel on vahva idee kinkida häid raamatuid, mis endale on midagi tähendanud ja seesama tähendus või põhjendus, miks raamat hea on ja miks just sellele inimesele kingitud saab, raamatusse kirjutada! Mulle meeldib ka näiteks mõnda luulekogumisse oma lemmikluuletuste juurde märkusi kirjutada...

Ühel korral valmistasime sõpradega fotoalbumi, kus jutustasime piltide abil ühe tuntud muinasjutu. Fotode peal olid karakteriteks me ise ja meie sõpruskond.